Verrommeling en graffiti langs de Buitenring Parkstad

De Buitenring is bijna helemaal voltooid. Een mooie stap in de bereikbaarheid van de regio Parkstad.

De VVD vindt het zeer storend dat nu al op veel locaties vervuilende graffiti (vooral tags) langs de Buitenring Parkstad zichtbaar is. Daarnaast ligt er veel zwerfafval langs de Buitenring, met name op de toe- en afritten.

De Buitenring Parkstad is een van de mooiste provinciale wegen door een natuurrijk licht glooiend landschap, het zou goed zijn als deze uitstraling gehandhaafd blijft. Immers, deze Leisure Lane moet uitnodigen om te recreëren bij de talrijke attracties die dit gebied rijk is.

Graffiti makers en vervuilers moeten niet beloond worden. Daarom heeft VVD vragen gesteld aan het College van GS.

Het college van GS heeft het beleid om vervuilende graffiti meteen van wegen en kunstwerken te verwijderen. We zijn benieuwd of dit nu ook gaat gebeuren.

Daarnaast hebben wij gevraagd of er preventieve maatregelen getroffen kunnen worden om graffiti tegen te gaan. Uiteraard bestaat de mogelijkheid om schildereringen aan te brengen en zo aandacht te vestigen op Gaia Zoo, Snowworld, Mondo Verde en Schutterspark, de mooie attracties in deze regio.

Het zwerfafval, een doorn in het oog, die vaak meer afval aantrekt. Wij hebben gevraagd om het zwerfafval te verwijderen en bakken te plaatsen, zodat voorbijgangers hun afval daar kwijt kunnen om verdere verrommeling tegen te gaan. De antwoorden op onze vragen rondom de Buitenring wachten wij met spanning af.

 

 

 

Scroll naar boven