Heb je een vraag
voor onze fractie?

Stuur een e-mail naar
mail@vvdbrunssum.nl

Ontmoet nummer 8 Roy Heijnens.

Centrum.

Mijn naam is Roy Heijnens ik ben 72 jaar oud. Ondertussen geniet ik van mijn pensioen na 44 jaar zelfstandig rijinstructeur te zijn geweest. Na heel wat mooie jaren en veel voldoening van mijn werk, heb ik nu rust en tijd. Eigenlijk net iets te veel tijd waardoor ik graag mijn levenservaring wil inzetten voor jullie en voor Brunssum. Het is altijd al een droom geweest om bezig te houden met de Brunssumse politiek en de overvloed aan vrije tijd die ik nu heb biedt hier de mogelijkheid voor.

In mijn jongeren jaren heb ik veel tijd op Schuttersveld doorgebracht. Na jaren te hebben gevoetbald bij S.V Schuttersveld, ben ik nu bijna 50 jaar lid. Van speler naar kantinebaas naar leider van het eerste en tweede elftal werd ik daarna bestuurslid technische zaken. Ik heb daar hele mooie jaren beleefd. Heel wat jaartjes terug, ben ik trots gehuldigd als lid van verdienste. Als je een wedstrijd van het eerste elftal ooit hebt gezien, is het misschien opgevallen dat de spelers truitjes aanhadden met verkeersschool Roy Heijnens op de borst, mijn trotse rijschool.

Na een mooie tijd als bestuurslid ij S.V Schuttersveld , ben ik nu deel van het bestuur van de VVE Y-staete 3, een mooi appartementencomplex midden in het centrum van Brunssum.

Nu vraag je je misschien af, wat kan die senior nog voor ons beteken? Ik wil mij inzetten voor een daadkrachtig en transparant bestuur in Brunssum. Zodat we stevig investeren in de toekomst.

Er zijn al 20 jaar plannen voor het centrum en het wordt tijd dat doelen van deze plannen worden bereikt. Ik ga me hiervoor hard maken. Laten we hopen dat de VVD weer gaat meeregeren in het college, want alleen daar kunnen we het verschil maken.

Met name het centrumplan heeft aandacht nodig. We waren de negende gemeente in Nederland met hoogste leegstand in ons potentieel mooie centrum. Boven alle winkels die er al zijn, zijn er ongelofelijk veel onbenutte ruimtes die veel potentie hebben. Een mooie kans voor starters en een levendig centrum. Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. Overlast van de jeugd is een grootschalig probleem waar ik ook zelf last van heb ondervonden. Een strenge aanpak en betere regels is noodzakelijk. Als je regels maakt, moet je die ook handhaven. Mensen moeten zich weer veilig voelen op straat. Hierbij geldt dus ook de aanpak van de verkeersveiligheid. Een centrum is bedoeld als voetgangerszone, in Brunssum lijkt meer op een groot fietspad voor jong en oud.

Laten we van het centrum een plek maken om rustig en sfeervol te vertoeven. Een gevarieerd winkelaanbod, parkachtig gebied en meerdere horecapleintjes. Kortom, een fijne plek voor jong en oud. Meerdere plekken door Nederland waar dit wel al gerealiseerd is. Laten we doorpakken en krachtig samenwerken, tactvol communiceren, en denken aan het grote geheel

Stem 16 maart lijst 3 nummer 8

Scroll naar boven