Heb je een vraag
voor onze fractie?

Stuur een e-mail naar
mail@vvdbrunssum.nl

Maak kennis met #13: Dionne van Oppen.

Kerkeveld.

SLOGAN
Voor een betere Sport & Cultuur beleid – Keep Pushing : Opgeven is geen optie!

Wie ben je?
Dionne van Oppen

Hoe oud ben je?
25 jaar

Wat doe je in het dagelijks leven? (Werk, opleiding, hobby’s en eventueel nog iets leuks dat je over jezelf kwijt wilt aan de potentiële kiezer)
In het dagelijks leven werk ik fulltime als Coördinator Content op de marketing afdeling bij TCK Sports Group in Kerkrade. In de avonduren en weekenden geef ik dansles bij Dance Centre Benito Deane (Brunssum) en The Movement (Roermond). Daarnaast dans én train ik zelf ook nog met mijn eigen wedstrijdgroepen.

Waarom zit je bij de Brunssumse VVD?
Van kleins af aan is mij geleerd dat je altijd recht hebt op vrijheid van meningsuiting. Mijn vader Jack van Oppen heeft mij ook altijd laten zien, dat wanneer je iets wilt én je er hard voor werkt, alles mogelijk is. Hij heeft al veel voor Brunssum en haar inwoners betekent. Ik wil dit stokje graag van mijn vader overnemen en hem, maar ook heel Brunssum laten kennismaken met de nieuwe, daadkrachtige, gemotiveerde en jongere generatie die wilt opkomen voor haar eigen ideeën en mening. Teveel zaken worden als vanzelfsprekend gezien terwijl ze dat niet zijn.

Waar ga jij je hard voor maken als je in de raad komt?

Ik wil mij graag inzetten voor Brunssum en haar inwoners. Voor jong en oud! Ik wil mij met name focussen op de belevenis en de culturele evenementen in Brunssum, zo zit ik bijvoorbeeld ook in de Parade Brunssum PR werkgroep. Sport en activiteiten vind ik heel belangrijk én ik vind dat dit voor iedereen toegankelijk moet zijn.

Verder wil ik mij inzetten om bureaucratie te verminderen (teveel onnodige regeltjes), veiligheid te vergroten maar vooral zorgen dat cultuur en sport voldoende aan bod komen in Brunssum. Er is genoeg te verbeteren. Sport accommodaties kunnen verbeterd worden. Maar het is ook belangrijk dat sport laagdrempelig toegankelijk is en blijft voor jongeren waarvan de ouders geen geld hebben om de contributie te betalen. Sport draagt bij aan een gezond gewicht en voorkomt dat jongeren teveel bezig zijn met zaken als vandalisme en criminaliteit omdat een goede tijdsbesteding ontbreekt.

Oh ja, en lage belastingen natuurlijk.
De gemeente moet alleen doen wat ze moet doen en haar inwoners niet onnodig belasting laten betalen. De hondenbelasting vind ik een vreselijke belasting. Het geld wat daarmee wordt opgehaald wordt niet alleen gebruikt om de hondenoverlast terug te dringen maar ook om andere zaken te betalen. Wat mij betreft schaffen we die belasting af.

Scroll naar boven