Heb je een vraag
voor onze fractie?

Stuur een e-mail naar
mail@vvdbrunssum.nl

Lijsttrekker # 1 Jaimy van Dijk.

Haansberg.

Jaimy is lijsttrekker voor de Brunssumse VVD tijdens de gemeenteraadsverkiezingen 2022. Hij is echter veel meer dan politicus. Graag stelt hij zichzelf voor.

Getrouwd en Papa
Ik ben dus Jaimy, 32 jaar oud, en sinds 23 september 2016 getrouwd met Lieke. Samen hebben wij twee zonen, Jaxx (3) en Xavi (1). Met veel plezier wonen wij sinds 2015 in een koophuis op de Karel Doormanstraat in Brunssum.

Daar woon ik weer dicht bij de wijk waar ik ben opgegroeid, de Langeberg. Tot het moment dat ik ging studeren, heb ik op de Langeberg gewoond. Eerst op de Torenstraat en daarna de Constantijn Huijgensstraat.

Brunssumse betrokkenheid
Al van jongs af aan ben ik heel betrokken bij zaken die in Brunssum spelen. Zo was ik al vroeg lid van SV Langeberg, waar ik van mijn 4e tot 19e actief gevoetbald heb en tot op de dag van vandaag nog altijd een lidmaatschap heb. Ook ben ik al jong betrokken geraakt bij de carnaval, een prachtige Limburgse en zeker ook Brunssumse traditie. Zo heb ik diverse (bestuurlijke) rollen vertolkt binnen Carnaval-Radio.nl, een online carnavalszender waar 24/7 muziek is te beluisteren, ben ik oud-prins en lid van CV Kirkstroatnarren en heb samen met een viertal vrienden het Koning Carnaval Treffe op carnavalszondag gestart. Allemaal activiteiten die ik ontzettend leuk vind en energie geven. Dat geldt ook voor de ondernemersvereniging Business in Brunssum. Waarvoor ik in de PR&Media commissie zit. Vanuit die commissie proberen wij ondernemend Brunssum op een goede manier in de spotlight te zetten. Vereerd en met gepaste trots heb ik voor deze vrijwillige activiteiten in 2019 de parelorde in ontvangst mogen nemen. Een onderscheiding die wordt uitgereikt aan Brunssummers vanwege inzet op cultureel, sociaal en maatschappelijk vak.

Bedrijfskunde en Psychologie
Tussen 2008 en 2012 heb ik Brunssum voor een deel van de tijd verlaten. Dat deed ik voor mijn studie psychologie aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Doordat heen en weer reizen te veel tijd kostte, heb ik daar op kamers gewoond. Na het behalen van mijn Master Gezondheidszorgpsychologie ben ik teruggekeerd naar Brunssum, waar ik ben gaan werken als psycholoog binnen de Gespecialiseerde Geestelijke Gezondheidszorg. Hoewel het werken met mensen mij ontzettend goed beviel, merkte ik toen ook dat ik graag meedacht over beleidszaken en financiën. Gaandeweg veranderde mijn rol daardoor van psycholoog naar adviseur en later management. Om mij daarin nog meer bekwamen, ben ik toen mijn tweede Master, bedrijfskunde, gaan halen aan de Rotterdam School of Management. Tussen 2018 en 2020 ben ik, naast de politiek en mijn werk, veel naar Rotterdam gereisd om daar mijn tweede studie af te ronden. In augustus was dat klaar en mocht ik met trots mijn Master ophalen.

Laurentius Ziekenhuis
Inmiddels ben ik alweer enkele jaren werkzaam binnen het Laurentius Ziekenhuis Roermond. Daar ben ik werkzaam op de afdeling Finance & Control en vervul de rol van senior stafadviseur zorgkoop. Vanuit die rol ben ik lid van het vaste onderhandelteam van het ziekenhuis en voeren wij jaarlijks de gesprekken met zorgverzekeraars. Zowel voor de medisch specialistische zorg als de PAAZ. Een hele uitdagende en dynamische functie. Met, zeker ook nu tijdens de COVID-19 pandemie, veel turbulentie. Mooi aan het werk vind ik wel dat je elke dag weer een duidelijk maatschappelijk doel mag dienen. Een ziekenhuis als het Laurentius is namelijk van ontzettend groot belang voor de regio Roermond en omstreken. Bijna iedereen die in die regio woont komt naar het Laurentius toe voor zijn of haar zorgvraag. Het is dus mooi om daar vanuit mijn functie een bijdrage aan te leveren.

De Brunssumse politiek
Zowel in 2014, vanaf plek 3, als in 2018, vanaf plek 4, ben ik met voorkeur gekozen in de Brunssumse gemeenteraad. Dat voelt nog altijd als een ontzettend mooi voorrecht, maar brengt tegelijkertijd ook een groot verantwoordelijkheidsgevoel met zich mee. Ik realiseer mij namelijk heel goed dat gekozen worden op voorkeur betekent dat heel veel mensen in Brunssum vertrouwen hebben in jou als persoon. Vertrouwen dat ik absoluut niet wil beschadigen. Vandaar dat ik in de afgelopen jaren steeds weer heb geprobeerd om, samen met mijn fractiegenoten, op een goede manier de belangen van Brunssum te behartigen. Ook in de komende jaren wil ik dat graag weer doen. Bij voorkeur vanuit een positie waarin we als Brunssumse VVD echt meedoen. We gaan daarom als team alles op alles zetten om samen met jullie, de Brunssumse kiezer, een mooi verkiezingsresultaat te behalen. Zodat we vervolgens met andere partijen tot een coalitie kunnen komen die samen vooruit wilt met Brunssum.

Publicaties Hallo Brunssum
In de afgelopen jaren zijn er die publicaties in de hallo Brunssum geweest waarin nog wat meer achtergrond informatie wordt gegeven. Benieuwd? Lees dan hier verder
– Hallo Brunssum – Artikel Jaimy 2017

– Hallo Brunssum – Artikel Jaimy 2019 1/2 en 2/2.

– Hallo Brunssum – Artikel Jaimy 2021 1/2 en 2/2.

Meer weten?

Laat het mij dan gerust weten. Ik ga namelijk graag met mensen in gesprek. Mocht jij dat ook willen of gewoon wat willen delen, stuur dan een mailtje naar jaimyvandijk@gmail.com.

Scroll naar boven