Heb je een vraag
voor onze fractie?

Stuur een e-mail naar
mail@vvdbrunssum.nl

Giovanna Di Palma.

Kruisberg.

Wie ben ik?
Mijn naam is Giovanna Di Palma, ik ben 36 jaar, gelukkig getrouwd met mijn wederhelft Salvatore Spallitta. We hebben 3 fantastische kinderen, 2 dochters en een zoon en wonen sinds 2013 in onze koopwoning op de Diepenbrockstraat.

Ik ben een zeer positief ingesteld, lief en vrolijk persoon, maar ik kan ook heel direct en met de juiste hoeveelheid temperament opkomen voor bepaalde overtuigen. Niets is onmogelijk waardoor ik altijd in oplossingen en kansen denk.

Oorspronkelijk kom ik uit Landgraaf en werd ik door de Italiaanse contacten van mijn vader meegevoerd naar de Brunssumse gemeenschap waar ik me altijd zeer welkom gevoeld heb.

Ondanks dat ik in Landgraaf woonde ging ik vaak met de fiets, en later met de scooter, via de oude slingerweg naar Brunssum om af te spreken bij vrienden. Zo werd de binding met deze mooie gemeente al snel sterker. Tevens kreeg ik hier mijn eerste bijbaantje.

Uiteindelijk werd het bijbaantje mijn baan en was de volgende logische stap dan ook het verhuizen naar deze gezellige Brunssumse gemeenschap, waar ik mijn droom ben gaan najagen: het worden van een succesvol horecaonderneeemster.

Dat ging zeker niet zonder vallen en opstaan. Als 20 jarige startende onderneemster heb ik vroeg vele leerzame en, met momenten, ook pijnlijke lessen gehad. Lessen die mij hebben gemaakt tot wie ik nu ben en me uiteindelijk, stap voor stap, gebracht hebben naar een volgende fase in mijn leven. Onderdelen van mijn bestaan als onderneemster waar ik niet voor wegloop, zoals eenieder van ons een verhaal heeft is dit tot nu toe namelijk de mijne en dat koester ik graag;

Mijn drive
Mijn grootste drive in het leven is het realiseren van mooie herinneringen.
Dan heb ik het niet over het materialisme wat ik achter laat, maar over het verhaal, het verhaal van mijn kinderen en kleinkinderen die straks trots zullen vertellen als ze het hebben over hun moeder, hun oma, en wat deze lieve krachtige vrouw allemaal heeft gedaan voor haar medemens en de gemeenschap.
Het is die drive die ervoor heeft gezorgd dat ik het restaurant als 20 jarige begon, een plek waar iedereen zich welkom voelt, je jezelf mag zijn en kunt genieten. Die drive van waaruit ik vervolgens 6 jaar later het cateringbedrijf opstartte en die maakte dat ik zag dat het ook echt lukte om een lach op eenieders gezicht te toveren. Voor mij is het hartverwarmend te zien dat zowel het restaurant als de catering een speciaal plekje heeft gekregen in vele harten van bewoners uit de omgeving en een onderdeel mag zijn bij het creëren van wat vaak de mooiste herinneringen zijn van diverse aangelegenheden.

En die drive bracht me meer. Het maakte namelijk ook dat ik mij maatschappelijk nog meer wilde inzetten. Zo werd ik met name vrijwilligster bij de Caleidoscoop. Als onderdeel van de oudervereniging. Om van daaruit bij te dragen aan de ontwikkeling van onze kinderen, want onze kinderen zijn de toekomst.

Ook bracht het bij mij Horeca Nederland, waar ik bestuurslid werd. Waar ik vecht voor iets dat voor mijn gevoel uitstervend is in ons land: de liefde van de gastvrijheid. “De liefde van het geven” en daarvoor in te blijven zetten. Het is die boodschap die voor mij de horeca zo mooi en onderscheidend maakt. Vele handen maken licht werk! Dit blijft een sterk en waar motto en ontzettend belangrijk om als horeca bestaansrecht te blijven houden.

Het helpen en bouwen aan een mooie toekomst. Dat is mijn volgende stap in dit leven.
Ik ben trots om deel uit te maken van de Brunssumse VVD en deze toekomst samen met jullie mogelijk te maken. Ik wil mij voor meer dan de 100 procent inzetten en heb zeker de kracht om in een positieve houding te werken met collega’s om samen dat verschil te maken.

De hele coronasituatie heeft mij bovendien laten zien dat als je echt verandering wilt bewerkstelligen, je aan het stuur moet gaan zitten. Ik vind het mooi te zien dat de Brunssumse VVD mij die kans geeft. Dat er ruimte is om ook van inzicht met elkaar te verschillen en op inhoud met elkaar de discussie te voeren. Om vervolgens ook tot daadwerkelijke oplossingen of hulpmiddelen te komen. Ook voor mensen en ondernemers die het juist in deze tijd extra moeilijk hebben door de keuzes die gemaakt worden.

Mijn hobby’s
Kunst in de breedste zin.
Ik deed van kleins af aan al veel tekenen, gedichten schrijven en dansen, alhoewel ik dat nu niet zo vaak meer doe als dat ik eigenlijk graag zou willen kan ik er wel ook heel erg met al mijn zintuigen van genieten; kunst in de aller breedste zin. Kunst op het doek, in geschrift, op het podium of in muziek. Creativiteit Kunst en cultuur is een zeer belangrijk aspect en geeft rust in mijn leven, Dit belang draag ik zeker bij in mijn werk als Brunssumse VVD vertegenwoordigster.

Natuur met een glimlach
Ik ben een grote natuur en dierenvriend. Ik geniet van een wandeling en hoop dat we nog lang mogen genieten van de kleurende en geurende flora en fauna tijdens al zijn seizoenwisselingen.

Ik heb zelfs een keer; dat was tijdens mijn allereerste date met Salvatore, zo hard aan de handrem getrokken toen hij op zijn zeer nonchalante Italiaanse manier een propje uit het raampje gooide, dat hij er wel heel erg van schrok, (ik zelf eigenlijk ook wel) maar hij zou dat propje toch echt weer van de grond rapen. Gelukkig is hij niet meteen van mij weggerend.

Sport
Ik ben nu niet meer zon fanatiek sporter als vroeger, terwijl ik wel vaker hoor en weet van mezelf dat ik een hele snelle pas heb. Ik vind het wel heel leuk om nu mijn kinderen te stimuleren en om uit te vogelen waar hun passies liggen en ik probeer ze daar dan ook zoveel mogelijk in te ondersteunen en te helpen.

Genieten met familie en vrienden
Ik geniet er heel erg van om gewoon gezellig met vrienden en familie samen te zijn. Een bbq kan wat mij betreft ook met wind en regen en een gezellige foute karaoke mag van mij eigenlijk ook wel……jammer genoeg is niet iedereen daar altijd even blij mee maar dat betekent niet dat ik mij laat tegenhouden.

Waarom nu politiek?
Mijn bedrijf heeft jarenlang als huiskamer gefungeerd voor veel Brunssummers. Daardoor heb ik altijd veel mogen horen en leren over heel Brunssum. Van inwoners uit alle lagen van de gemeenschap mocht ik verhalen horen en informatie verkrijgen. Deze verhalen fascineerde, motiveerde en triggerde mij om de verantwoordelijkheid die ik daardoor voelde om te zetten naar actie. Niet meer vanaf de zijlijn toekijken maar daadwerkelijk met oplossingen komen voor de problemen die ik vanuit de verhalen heb meegekregen. Vanaf een ontzettend mooie 4e plek geeft de Brunssumse VVD mij het vertrouwen om daar ook echt voor te gaan. Ik hoop dat jullie als kiezers mij dat vertrouwen ook gunnen. Zodat ik hopelijk met een hoop voorkeursstemmen daadwerkelijk die functie in de gemeenteraad mag gaan invullen.

Waar wil ik mij de komende jaren hard voor maken?
Als eerste sowieso het tegengaan van de leegstand van het centrum en verloedering van de Rumpenerstraat. Als wij Brunssum weer willen laten bruisen, dan moeten we ervoor zorgen dat onze gemeente echt aantrekkelijk wordt voor mensen van buitenaf en mensen die er wonen ook met trots erover kunnen vertellen. Hier heb ik duidelijke ondernemende ideeën over, die ik met mijn ondernemersgeest en expertise ook in de praktijk wil brengen.

Ik sta voor een gezellige open gemeenschap met behoud van historie, cultuur en kennis. Open betekent voor mij bijvoorbeeld dat de plannen van het openlucht theater voor iedereen toegankelijk moeten zijn. Met een goede balans tussen open en betaalde voorstellingen. Niet enkel in de vorm van een dure kaartenverkoop maar ook gesubsidieerde voorstellingen zodat deze gratis zijn voor jong en oud en waar we als buren zonder zorgen gewoon naast elkaar kunnen zitten.

Opkomen tegen oneerlijke concurrentie! Om Brunssum te laten bruisen moeten we dit samen doen en zijn we allen gelijk. Eerlijke kansen voor elke ondernemer in Brunssum is voor mij een must!

Als het om jongerenoverlast gaat, vind ik het belangrijk dat we een onderscheid maken tussen “hangjeugd” en jongeren die zich op criminele wijze uitten. De “hangjeugd” wordt namelijk als vervelend gezien en ervaren terwijl we ook eerlijk naar onszelf moeten kijken. Het doet mij pijn om te zien dat zij op dit moment geen vaste plek hebben waar zij naartoe kunnen. Ik ben van mening dat als we een mooi thuishonk creëren waar ze samen kunnen “hangen” dit geen
overlast hoeft te geven. Dit moeten we samen aanpakken met de jeugd! Zodat dit een win – win situatie wordt voor iedereen.

Bereikbaarheid voor iedereen vind ik bovendien belangrijk. Dat betekent dat de toegankelijkheid ook voor mensen met mobiliteitsproblemen volledig gewaardeerd moet worden. Er moet daarom bij planvorming beter nagedacht worden over aanpassingen die nodig zijn. Bijvoorbeeld door ervaringsdeskundigen die betrokken worden om plannen te toetsen. Zoals het realiseren van verlaagde en brede waar iedereen veilig en goed overheen kan wandelen.

Ik wil gaan voor de juiste mix in behoud van natuur en een mooie groene omgeving in combinatie met uitgebreide gerichte subsidiepakketten voor een toekomstige betaalbare verduurzaming in onze leefomgeving. In dat verlengde moet de verdeeldheid zoveel als mogelijk voorkomen worden, zodat iedereen de kans krijgt om mee te doen. Ook denkende aan het realiseren van betaalbare starterswoningen om de jeugd hier in Brunssum te houden. Zodat zij vanuit onze gemeente hun potentie op en top kunnen benutten.

Tevens wil ik mijn inzetten om de scheve huurprijzen aan te pakken. Waarbij mijn einddoel moet zijn dat de huur gekoppeld zou moeten worden aan de reële WOZ-waarde. Een traject dat we niet alleen vanuit Brunssum geregeld krijgen, maar dat laat mij niet tegenhouden. Als het moet blijf ik proberen om het tot aan de Rijksoverheid op de agenda te krijgen. Oneerlijke pandjesbazen moeten zich zorgen maken.

En als laatste punt sta ik ervoor dat werken altijd moet lonen. Waar het kan moet gemeentelijk beleid een stimulans bieden waardoor werken loont en misbruik van voorzieningen wordt aangepakt. Bijvoorbeeld door meer gerichte controles uit te voeren bij mensen die gebruik maken van uitkeringen.

Ik raak nooit uitgeleerd
De politiek zie ik bovendien als een mooie kans om weer verder te ontwikkelen en te leren. Volgens mij kan je namelijk nooit uitgeleerd raken. Na het afronden van de HAVO op het Eijkhagencollege in Landgraaf en de Hotelschool in Heerlen ben ik nooit gestopt met leren.
Dat komt doordat ik een leergierig persoon ben en dat heeft mij ertoe aangezet om te starten met diverse andere opleidingen. Vaak in combinatie met een al “druk” bestaan. En allemaal naast de al gestarte zaak.
Daarbij houd ik er ook van diverse aspecten in het leven te bekijken vanuit diverse invalshoeken. De fascinatie van “het brein” en waarom iemand doet en handelt zoals hij doet heeft mij ertoe aangezet om de studie psychologie te volgen via de NHA Thuis studies. Naast deze zeer westerse kijk heb ik mij ook verdiept in de “ andere kant” en heb ik diverse cursussen gevolgd zoals bijvoorbeeld “astrologie en “dromenleer”. Dit om mijzelf ook breed te blijven focussen en mijn eigen gedachten te blijven uitdagen.
Dat geldt ook voor eten en drinken. De fascinatie voor lekker en gezond eten heeft mij er namelijk toe aangezet om cursussen te volgen in wijnen en kruidenleer.
Het is mijn visie om uiteindelijk in mijn eigen dagelijkse leven een nieuw mooi concept neer te zetten waar al deze kennis tot zijn recht mag komen. Waar ik naast de huiskamer en gewoon lekker eten ook de psychologie en de kruidenleer mag toepassen als aanvulling in een fijne omgeving waar iedereen welkom is.
Verder heb ik altijd een luisterend oor voor nieuwe ideeën van iedereen. Sta ik altijd open om het gesprek met jullie aan te gaan.

Hiervoor kun je me aanspreken op straat, of mailen naar gio.dipalma@hotmail.com

Zo..en nu vooruit naar de verkiezingen 2022….