Heb je een vraag
voor onze fractie?

Stuur een e-mail naar
mail@vvdbrunssum.nl

Brunssumse VVD stelt vragen over veiligheid reconstructie Trichterweg/Maastrichterstraat

7 februari 2022

De afgelopen tijd heeft de Brunssumse VVD veel vragen ontvangen over de reconstructie van de Trichterweg/Maastrichterstraat. De geuite zorgen en de binnen gekregen vragen zagen wij bevestigd tijdens onze campagnebijeenkomst in de wijk.

Bewoners geven aan dat de reconstructie voor het oog een vooruitgang lijkt te worden. Dat geldt echter zeker niet voor de veiligheid. Wij constateerden in de hele straat, alsook aanliggende straten, namelijk een breed gedragen zorg over de nieuwe verkeerssituatie, waarbij het fietspad veel te kort bij opritten van de woningen wordt aangelegd en voetgangers nauwelijks ruimte hebben om veilig te wandelen.

De eerste incidenten tussen voetgangers en fietsers hebben zelfs al plaatsgevonden. Met het enorm aantal fietsende scholieren op de Trichterweg gaan er ontegenzeggelijk nog veel problemen volgen. Voor de Brunssumse VVD absoluut zeer onwenselijk.

Hoewel de basis van de weg waarschijnlijk onomkeerbaar is, willen wij daarom niettemin dat op korte termijn gezocht wordt naar mogelijkheden om deze onveiligheid op te lossen. Hiervoor moet het college nadrukkelijk het gesprek met de bewoners aan gaan. Daarvoor heeft de Brunssumse VVD de volgende vragen gesteld:   Lees meer >>

Foto: Foto’s Brunssum

Scroll naar boven